Mantelzorgers en vrijwilligers bedankt

November is de maand waarin gemeenten mantelzorgers en vrijwilligers bedanken.

Cadeaubon voor mantelzorgers

Rond 10 november, de landelijke Dag van de Mantelzorg, krijgen mantelzorgers een cadeaubon. Dat is een blijk van waardering van de gemeente; het heet dan ook ‘mantelzorgwaardering’. Inwoners van BUCH die mantelzorg krijgen, konden de mantelzorgwaardering aanvragen. Als bij de gemeente bekend is dat ze mantelzorg krijgen, hebben ze hierover een brief gekregen met aanvraagformulier.

Vorig jaar kregen 1600 mantelzorgers in de BUCH-gemeenten een cadeaubon van € 100.

De mantelzorgorganisatie laat op een andere manier haar waardering blijken: ze organiseert een kookworkshop voor mantelzorgers. Die krijgen hierover apart bericht.

Keuze-activiteit voor vrijwilligers

Vrijwilligers in de BUCH-gemeenten hebben een uitnodiging gekregen om bij wijze van bedankje mee te doen aan een workshop of andere activiteit naar keuze in de week van 5 tot 13 november. Elk van de BUCH-gemeenten biedt keuze uit verschillende activiteiten, zoals een djembé-workshop, een film, een wijnproeverij of een duinwandeling onder leiding van een boswachter. Vorig jaar was deze manier van bedanken een groot succes. In totaal deden toen ongeveer 950 vrijwilligers mee.